Парижките метростанции могат да станат подземни басейни и ресторанти

Париж планира да превърне своите изоставени метростанции в ресторанти, салони и дори подземни басейни. Натали Кошюско Морицет, обещаващ кандидат за предстоящите кметски избори, работи съвместно с местните архитекти Манал Рахди и Лесне върху поредица предложения за трансформиране на призрачните стари метростанции на града.

Nathalie-Kosciusko-Morizet-Recycling-Old-paris-Metro-Stations-6

Натали Кошюско Морицет и нейният екип наскоро представиха скици за серия от проекти, които ще възстановят изоставените метростанции на града на светлината. Има много различни предложения за трансформиране на тези неизползвани подземни пространства, включително превръщането им в ресторанти, зали, художествени галерии, театри и нощни клубове. Друга идея е да се изгради един много дълъг басейн.

Nathalie-Kosciusko-Morizet-Recycling-Old-paris-Metro-Stations-7

През годините тези изоставени станции са използвани като места за снимане на различни филми или превърнати в сметища. Ако кандидат-кметицата спечели изборите през март, тя планира да стартира платформи за съвместно творчество за архитекти и дизайнери, така те да могат да представят своите идеи и обществеността може да гласува за тях. А тези, които имат още по-необичайни идеи и нямат търпение да чакат, могат да изпратят туит на Морицет.

 

Nathalie-Kosciusko-Morizet-Recycling-Old-paris-Metro-Stations-5

Nathalie-Kosciusko-Morizet-Recycling-Old-paris-Metro-Stations-4

Nathalie-Kosciusko-Morizet-Recycling-Old-paris-Metro-Stations-3

Nathalie-Kosciusko-Morizet-Recycling-Old-paris-Metro-Stations-2

Nathalie-Kosciusko-Morizet-Recycling-Old-paris-Metro-Stations-lead

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*