Британски фирми за еко-енергия черпят с „безплатни мили“ собствениците на електромобили

Като се започне от нарастващата ефективност и се стигне до голямото нарастване на разпределените ВЕИ мощности, предизвикателствата пред традиционните електроенергийни компании за многобройни и постоянно променящи се. Техният класически бизнес-модел в е опасност. Толкова голяма опасност, че неотдавна бившият шеф на Duke Energy сподели, че ако днес навлиза в индустрията, би се прицелил в соларния бизнес.

ecotricity_electric_highway

Електрическите автомобили и по-специално зареждането им може да осигури така желания разстеж на тези, които са достатъчно умни, за да схванат правилата на играта навреме. В Обединеното кралство една фирма на име Ecotricity (ултра-зелена новостартирала фирма, собственик на множество градски вятърни турбини и системи на добив на биогаз от зеленчукови отпадъци) е намерила как да прескочи някогашните енергийни мастодонти.

Фирмата се залови да изгражда национална мрежа от бързи зарядни станции за електрически превозни средства през 2011 г. Компанията добавя по четири зарядни устройства всяка седмица. Предвижда се да покрие с бързи зарядни около 90 процента от сервизните станции по магистралите на Острова до пролетта.

Тези устройства в момента се използват безплатно, въпреки че има много спекулации, че това е само временна мярка, предназначена да развие пазара и да спечели лоялността към марката. Така или иначе, в един ясен опит да разгърне пазара за зареждане на електрически автомобили компанията обяви, че предлага 1000 безплатни мили (1600 км) на година на всички собственици на електрически превозни средства , които се регистрират в Ecotricity за заряди в своите домове.

Едновременно с това фирмата пусна споносрирано видео, в което изследователят Робърт Луелин пропътува разстоянието от Лондон до Единбург за 13 часа заедно с изследователя  Дейвид Пейлоу, използвайки само станциите за бързо зареждане на Ecotricity.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*