Световното производство на електрически коли ще скочи с 67 % през 2014 г.!

Според изследователската фирма IHS, световното производство на електрически превозни средства ще се увеличи с цели 67% през 2014 година. Това ще се дължи до голяма степен на по-строгите стандарти за емисиите в Европа, където ще бъде наложен Евро 6 през втората половина на годината, а също и от от въвеждането на нови модели и падащите цени. С други думи, общият брой на действащите електрически превози средства по света ще достигне 1,1 милиона до края на годината.

По-голямата част от презареждането на електрифицираните превозни средства се случва в домашни условия, но IHS също прогнозират, че 35 000 зарядни станции ще бъдат инсталирани през тази година на публични или полу-публични места.

tesla-factory-model-s

Не е изненадващо, че се очаква и цените да запазят тенденцията на спадане:

„Цената на електромобилите се очаква да спадне и през 2014 г., тъй като все повече производители на оригинално оборудване навлизат на пазара“.

„През 2014 г. и следващите години автопроизводителите ще доставят концептуални и реални електромобили с големи батерии, които имат капацитет от приблизително 40 киловатчаса, което се равнява на над 200 км. пробег. Цените на литиево-йонните батерии намаляват в резултат на ценовата война между LG Chem,… и Panasonic… Поради това производителите на автомобили могат да си позволят да монтират по-големи батерии в техните превозни средства и да намалят притесненията на потребителите относно пробега“..

Един от най-силно развиващите се пазари ще е Китай, където правителството прави какво ли не, за да намали замърсяването на въздуха.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*