Сглобен от LEGO автомобил в реален размер се движи със сгъстен въздух

Какво може да се получи, ако комбинираме обществено финансиране, нестандартно мислене, 18 месеца усилена работа и половин милион парченца от LEGO? Какво ли не – включително ново поколение автомобил.

Едно такова возило стана хит в интернет – сглобен от LEGO и задвижван от сгъстен въздух.

„Супер-страхотният микро проект“ е кола, първоначално замислена с ред в Туитър. Тя е рожба на въображението на австралийски предприемач на име Стив Самартино и румънски технологичен ентусиаст на име Раул Оайда. Не само, че се движи, а може да развие до 29 км/ч.

SAMP-Josh-Rowe

След като получил финансиране от 40 поддръжници, проектът е било задействан и в следващите 18 месеца „Супер-страхотният микро проект“ е започнал да се оформя парченце по парченце от LEGO елементи.

Колата от LEGO, която се захранва от четири орбитални двигателя, използвайки 256 бутала, тласкани от сгъстен въздух, е построен в Румъния за около една година. След това е изпратена в Мелбърн, Австралия, за първото си, „встъпително“ каране.

Разбира се, макло вероятно е да видим подобни автомобили да щъкат по улиците скоро – защото потенциалните разходи от $ 60 000 са малко „в повече, защото ежедневното шофиране на возило от пластмасови блокчета не е особено практично и защото всеки електрически велосипед би могъл да го победи откъм скорост. И все пак примерът е интересен, защото доказва как от материали на „старото време“ и малко изобретателност може да се получи кола на „новото време“, без вредни емисии и оригинална.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*