„Умни“ технологии се прокрадват и в родното селско стопанство

Високите технологии и все по-„интелигентните“ хай-тек решения навлизат в мениджмънта на българското селското стопанство. Това ще се потвърди по време на на изложението „Агра“, което ще се проведе от 4 до 8 март 2014 г. в Международен панаир Пловдив. Организаторите издадоха част от новостите, които ще бъдат представени на панаира.

iM Farming е концепция за водене на прецизно земеделие, разработена от холандска компания и дефилираща у нас именно на „Агра“. Системата осигурява електронно следене и  управление на техниката чрез различни приложения, които ще бъдат демонстрирани от изложителя.

Оптимизиране на агробизнеса е основната цел, заложена при разработването на софтуера NAVagro, който пък е изцяло българска разработка. С него се прецизират всички дейности в земеделските организации.

Атракция на панаира пък ще бъде един голям комбайн, регистриран в Книгата на рекордите на Гинес, който се слави с възможностите си: 69 тона зърно, ожънато за час, и най-ниска загуба при работа – само 0.1%.

Panair-17.02.2014

Очаква се над  30 000 посетители да се включат в тазгодишното издание „Агра“ – предимно собственици на фирми и мениджъри, от страната и чужбина. Специалистите имат право на безплатен достъп след регистрация в сайта на панаира.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*