Силози + корабни контейнери = студентско общежитие в Южна Африка

Citiq Property Developers в Южна Африка са се заловили да въведат нова ера на иновативни студентски жилища, използвайки изоставени имоти и рециклирани материали. Mill Junction, най-скорошният им проект, е разположен в Йоханесбург и е построен от два стари силоза за зърно, „гарнирани“ с четири етажа от цветни транспортни контейнери. Комплексът е вторият по рода си в града и предлага удобно място за живеене за местните студенти, при това на разумна цена.

Mill-Junction-Container-Housing-e1392189276844

Според официални данни, около половината от южноафрикански студенти отпадат от училище без диплома. Citiq се надява да помогне за намаляването на брой чрез осигуряване на сигурни, удобни и достъпни жилища за местните студенти . Проектът „The Mill Junction“ може да осигури настаняването на до 400 студенти от околните университети. Жилищата са оборудвани със споделени кухни, безплатен WiFi, учебни помещения, фитнес зала и различни стаи за отдих. Колоритният покрива осигурява невероятна гледка към града и е покрита с астро-чим.

Новопостроената констукция без съмнение хваща окото добре, но по-важното е, че е построена с мисъл за ограничените бюджети на студентите. Осигуряването на енергийно ефективни жилища при достъпни цени е било от първостепенно значение при проектирането на „общежитието“. Освен че е дадедн нов живот на старите силози и контейнери, апартаментите имат редица енергийно ефективни функции.

Mill-Junction-Container-Housing3-e1392189056376

За да бъдат адаптирани за живеене, в контейнерите са изрязани отвори запрозорци и външни врати. Те са оборудвани с двоен стъклопакет, подобно на останалите на прозорци и врати на сградата.

Цялата сграда е оборудвана с ефективни осветителни функции като например сензори за движение за осветлението. Тези характеристики се очаква да намалят потреблението на енергия с 50 процента в сравнение с тази на конвенционална сграда от същия вид. Това би трябвало да осигури дългосрочни спестявания за студентите в Mill Junction.

Освен всичко друго обитаването на подобно общежитие би трябвало да даде на младите хора пример, доказвайки, че един дом може да бъде построен „от скрапа“, както и че може да бъде енергийно ефективен и да пести пари, бидейки щадящ за природата.

 

Mill-Junction-Container-Housing1-e1392189030543

Mill-Junction-Container-Housing2-e1392189043687

Mill-Junction-Container-Housing7-e1392189100166

Mill-Junction-Container-Housing6-e1392189085279

Mill-Junction-Container-Housing4-e1392189070386

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*