Диодно осветление и мултимедийни шоута ще святкат в „Леденика“

Пещерата „Леденика“ ще бъде осветена със светодиодно цветно осветление. Вътре в различните зали ще бъдат изградени множество аудиовизуални ефекти и цели мултимедийни представления с впечатляващи светлинни ефекти и озвучаване. Сред тях ще има видео-прожекции, лазерни ефекти и др.

Община Враца вече даде ход на конкурс за доставката на новото оборудване – „специализиран софтуер, дизайн и експониране на подземен атракцион в пещера Леденика“. Превръщането на пещерата от природна забележителност в лунапарк ще се случи по проект BG161PO001/3.1-03/2010/013 „Развитие на устойчив туризъм в Община Враца, “Леденика – туризъм без сезони”, финансиран по Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013”.

DSC01127
Туристическа разходка из „Леденика“ такава, каквато е досега

Подмяна на осветлението на пещерата с технология LED RGB е една от задачите в изграждането на новото лице на пещерата. Предвидени са специални ефекти – „Воден спектакъл”, „Графично шоу” , „Фея Леденика”- три-минутна видео прожекция върху малък воден екран, както и шоу на име „Вулканът” – благодарение на модерните технологии ще се реализира обемно „бийм шоу”, с музика и звукови ефекти.

Многоцветно осветление и озвучаване ще посрещат гостите от „Зала Предверие“ до „Малка зала“.

При пристигането си в „Концертна Зала“ посетителите ще бъдат посрещани от видео- и лазерно шоу. То ще се прожектира върху воден екран от специална мултимедийна система, прикрита в скалите чрез декор. Хората ще могат да гледат 5-минутен мултимедиен филм. Атрактивно многоцветно осветление и озвучаване ще съпътстват цялото представление.

Многоцветно осветление с автоматично управление ще бъде разположено по материнските скали, синтрови образувания и коридорите, водещи до „Зала Хладилника“ и „Зала Езерото на Желанията“. Мултимедийна система ще посреща гостите при „Зала Езерото на Желанията“, отново с воден екран, където гостите ще гледат друг, 3-минутен филм.

Многоцветно осветление ще огрява коридорите, „Малката пропаст“ и „Голямата Пропаст“. В „Малката пропаст“ аудиовизуален спектакъл ще пресъздава събудил се вулкан в дъното на пропастта. За целта на дъното на пропастта, под моста, ще бъде монтирана мултимедийна система.

Цветно осветление ще съпътства разходката и по коридорите до „Зала завеските“, „Бялата Зала“ и „Седмото Небе“.

Проектът предвижда допълнително осветление на всички слабо осветени места от туристическия маршрут в пещерата.

За проекта са предвидени 1 113 400 лева. Работата по монтажа на аудиовизуалното оборудване ще отнеме 4 месеца.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*