Гигантски център за данни на Острова ще се охлажда с „индиректен външен въздух“

Британският доставчик на „облачни“ услуги Rackspace и фирмата за центрове за данни Digital Realty обявиха, че започват изграждането на нов център за данни в Кроули, Западен Съсекс. Двете фирми твърдят, че това ще бъде най-зеленият ЦоД в Обединеното кралство.

Фирмите обявиха намерението си да построят такова място още миналата година. Целта им е да се отговори на нарастващата нужда от центрове за данни в Обединеното кралство, тъй като търсенето на облачни услуги поостоянно се увеличава.

rackspace

Строежът ще обхване 15 дка, а първият етап от него ще трябва да бъде завършен през 2015 г.

Построяването на центъра ще се реализира със специфичен фокус върху ефективността. Знае се, че новият ЦоД ще използва така наречената технология „индиректен външен въздух“ за охлаждане на съоръжението. Това на практика означава изтегляне  на въздух отвън за охлаждане на сървърите, вместо внедряването на мощни климатици, които да контролират температурата. Тази техника се използват в центровете за данни на други места като Исландия и Швеция.

Rackspace също обави, че сървърите, които ще бъдат подредени в центъра, ще се основават на стандарти от проекта Open Compute, създаден от Facebook, за да се гарантира, че нивата на потребление на енергия са възможно най-ниски.

Това ще е един от най-екологичните центрове за данни на Острова, посочи Марк Рьониг, главен оперативен директор на Rackspace. Това ще помогне на фирмата да бъде в крак с търсенията на клиентите си.

„Нашите болачни и хостинг услуги са критични за бизнеса на нашите клиенти, така че е важно техните данни да са изключително достъпни, сигурно съхранявани и добре управлявани“, каза той. „Ефективността е изключително важна!. Ние сме изчислявали внимателно всичко, от свеждане до минимум на оптпадъците при строежа и намаляване на въздействието на строителството върху околната среда до използването на ефективно LED осветление и дори боя от екологични съставки“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*