Елън Мъск: Да, Tesla преговаря с Apple!

Дали става дума за придобиване остава тайна, но било „добра идея Apple да навлезе в автомобилния бизнес“

От няколко седмици се носят слухове за тайни връзки между производителя на електромобили Tesla и голямата ИТ компания Apple – за вероятно сливане, придобиване или най-малкото за загадъчни срещи между шефовете на двете фирми. Сега главният изпълнителен директор на Tesla Елън Мъск потвърди, че двете компании всъщност наистина са имали среща – миналата година. Макар и без официални изявления, той загатна какво може да последва от тези контакти за автомобилния производител.

Tesla-Model-S-White-_0001
Междувременно Мъск потвърди, че Tesla се кани първа да пусне на пазара автономна кола. Тя няма да е напълно астономна, както модела на Google, а ще има автопилот, който ще може да се включва за определен период.

В изявление пред Bloomberg Мъск заяви, че е имал раговори с Apple, но не може да коментира дали тези дискусии се въртят около някакъв вид придобиване. Притиснат от медиите обаче, той заяви, че е сметнал за „добра идея Apple да навлезе в автомобилния бизнес“. Непосредствено след първите слухове за срещата се понесе и мълвата, че двете компании са се срещнали, за да обсъдят включването на мобилната операционна система на Apple в превозните средства на Tesla.

Това няма да е чак толкова изненадващо, като се има предвид, че тази година на CES Google обяви плановете си да интегрира своята система Android в няколко превозни средства – чрез ново партньорство с редица автомобилни производители. Мъск потвърди, че би предпочел да види операционната система на Apple в превозните средства на Tesla пред Android.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*