Вижте видеото, което показа как с велосипед в града е бързо, лесно и забавно

bike-in-te-city
Снимка: кадър от клипа
Kiril
Кирил Курукювлиев. Снимка: личен архив

Март наближава и докато някои нетърпеливо очакват непостоянния нрав на „баба Марта“ да донесе още малко сняг, Кирил Курукювлиев от Карнобат търпеливо очаква началото на месеца, защото тогава ще получи своята награда за една шеметна разходка с велосипед из родния си град. Призът е от конкурса за най-добро видео на тема „С велосипед в града“. А видеоклипчето на Кирил потвърждава, че имаш ли велосипед – градът е твой.

Конкурсът „С велосипед в града“ бе организиран в рамките на проект „mobile2020 – Повече велосипеди в малките и средно големи градове на Централна и Източна Европа до 2020 г.“ Организатор е Регионален Екологичен Център за Централна и Източна Европа.

Бодрост и чувство за свобода лъхат от клипчето на Кирил. Мини-филмчето ясно показва, че за неголям град като Карнобат движението с велосипеда наистина значи моментален достъп до всяко място, без за това да се изискват усилия. Напротив, дори е забавно. Вижте сами:

Вдъхновяващо и особено оптимистично е видеото, класирано на трето място: малките момичета и момчета от детската градина „Синчец“ във Варна бодро яхват колелетата си и тръгват не само по алеите на градината, но и из големия град. Картината на деца с велосипеди по улицата може да извиква ужас у много родители, но в мого европейски страни това е обичайна практика, а детската възраст е най-подходящото време да се даде добър пример на подрастващите. Героите в клипчето са от ЦДГ No43 „Синчец“, а автор на клипа е Снежина Дамянова.

Със забележителен авторски текст, посветен на колелата в града, втората награда взема Милен Георгиев от Русе. Неговото видео набляга не просто на движението с велосипед в града, но и на на колелото като начин на живот и страст.

Награждаването на класираните участници ще се състои в началото на март в Бургас в рамките на церемония, която освен да отличи най-добрия видеоклип на тема „С велосипед в града” ще отдаде признание и за „Най-успешна община, въвеждаща велосипеда като средство за придвижване в градска среда”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*