Художник създава портрет на Стив Джобс от излезли от употреба продукти на Apple

Trash-Portrait-of-Steve-Jobs3-e1392920405507

Старата поговорка „боклукът за едного  е съкровище за другиго“ определено е вярна за създателя на мозайки Джейсън Мърсие, който работи почти изцяло с изхвърлени материали. Най-новият му портрет – поразително реалистичен образ на покойния Стив Джобс – е направен от различни изоставени продукти на Apple като iPod, слушалки и клавиатура ot Macintosh. Макар че това не е необичайно за „сметищните художници“, които използват боклука като суровина за творбите си, Мърсие рециклираните материали, които подбира, чрез съчетаване на материалите за всяка тема.

Jason-Mecier-Steve-JobsМърсие вече е доста известен като съвременен художник на портрети. По-рано той направи портрет на Лейди Гага изцяло от гребени и слънчеви очила, на Маргарет Чо от собствения й боклук и дори портрет на Доналд Тръмп от парчета телефони и дрънкулки със знака на долара. Тези сложни произведения отнемат до 50 часа работа или дори повече.

„Харесва ми да се опитвам да намеря съответствието между елементите и същността на всяка отделна тема,“ обяснява Мърсие. „Арт-темата със знаменитостите винаги е актуална. Спомням си, че като дете вманиачено изрязвах парчета от изхвърлените вестници със снимки от любимите ми предавания“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*