Канадец си сглоби електрическа шейна-всъдеход (видео)

Yvon-Martel_MTT-136

Запален по технологиите и електрониката канадец сглоби електрически „всъдеход“, който му помага в редица домашни задачи. Ивон Мартел започнал проекта си от модел от класическите моторни шейни. Към него той прибавил прибавил редица свои „добавки“, за да го превърне във верижна машина, която гази полета, реки, снегове и ледове и може да тегли хора или тежки товари.

MTT-136_YvonMartel

Yvon-Martel_double_MTT136В продължение на четири години на изследвания и разработване канадецът регистрирал десетки международни патенти. Той добавил към машината водоустойчив корпус от алуминий, който предпазва машината и от кал и пясък. Корпусът служи и като кутия за батериите, в която те се съхраняват при оптимална температура, благодарение на топлината, генерирана от електрическия мотор.

Батериите не само могат да задвижват шейната-всъдеход, но и да захранват външни електрически машини като например моторна резачка.

Що се касае до възможностите за движение, машината може да изминава от 45 до 220 км. в зависимост от вида на използваната батерия и развива скорост от 4 до 40 км/ч. Теглото й е 127 килограма!

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*