Столична община предоставя 1600 компостери на домакинства

За пета година Столична община реализира проект за фамилно компостиране. Общо 1 600 броя компостери, закупени от Столична община, ще бъдат предоставени на домакинства, които предварително са заявили желание да получат.

Този месец компостерите са доставени поетапно в 24-те столични района, които имат ангажимент да ги предоставят на домакинствата по предзварително заявени списъци.

compost-bin

За периода 2006 – 2014г. Столична община е предоставила общо 8 250 броя компостера.

Основна цел на проекта е да се намали количествата депонирани биоразградими битови отпадъци.

Домакинствата получават компостери след подписване на приемателно-предавателен протокол и декларация, че ще го използват по предназначение на територията на Столична община.

Освен компостери домакинствата получават допълнително:

1. Наръчник за компостиране с информация как правилно да компостират своите органични отпадъци, за да получат компост (тор, богата на хумус);

2. Активатори (прахообразен концентрат от микроорганизми), които стимулират процеса на разграждане на отпадъка в компостера.

1 коментар

  1. По „предварителни списъци“???? Кога и как може човек да влезе в такъв списък? А и къде можеш да си поставиш компостера? В банята, на балкона или между етажите във входа??? Или пък е само за скромните собственици на имения в и около столицата???
    Телефон за справка? адрес за записване? и т.н. и т.н.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*