Мобилни доилки и LED нахлуват из фермите

Безжични, светодиодни и други модерни технологии са готови да подпомагат фермерите в отглеждането на животни. Най-иновативните подходи и техники ще бъдат показани на Международната селскостопанска изложба „Агра” в Пловдивския панаир от 4 до 8 март.

Софтуер, котйо се грижи да е топло на малките прасенца, ще покаже една от фирмите изложители на панаира. Системата eHeat поддържа оптимална температура в боксовете на прасенцата чрез софтуер, вграден в отоплителния панел.

pigs

Икономично LED осветление за кравеферми е друга иновация от световен мащаб. С негова помощ денят се удължава с 8 часа, а това – според създателите на осветителната система – повишава продуктивността и подобрява състоянието на кравите. Решението ще може да се види наред с мобилна доилна машина, подходяща за малки семейни ферми.

Точно и икономично дозиране на храната за животни – това е друга иновация, която ще се види на Агра 2014. Новият безжичен терминал се използва за управление на смесители и разпределители на фураж.

Очаква се над 30 000 посетители от страната и чужбина да разгледат експозициите на компании от 22 държави по време на „Aгра 2014” в Международен панаир Пловдив.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*