Honda спира своя хибрид Insight

Понякога трябва да направиш крачка назад, за да можеш да поемеш отново напред. Honda обяви, че слага край на своята серия хибриди Insight. Изглежда това е предпоставка компанията да преосмисли и подобри своята хибридна стратегия. Може да се предположи, че занапред компанията ще заложи на ново поколение на своята хибридна система.

honda_insight_concept

Сега компанията има много много по-конкурентна 2-двигателна хибридна технология, която е вградена в Accord 2014. Тази система е съвместима и с модулите за презареждане на батерии чрез включване в електрическата мрежа, което й дава конкурентно предимство.

Този ход на Honda не е изненадващ. Toyota е продала около 3,2 милиона бройки от хибриден флагман Prius, докато хибридът Insight се радва на едва 280 000 продадени броя, повечето в Япония.

Honda е информирала търговците си още през ноември, че „сегашното поколение Insight ще бъде преустановено….“, съобщи Bloomberg.

Според анализаторите, Insight е модел, доста изпреварил времето си и носител на пионерсми технологии на хибридния пазар.Затова мнозина таят надежда, че Honda някой ден ще възроди името на Insight с нещо ново, модерно и пионерско – може би изцяло електрическа кола?…

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*