Ако можете да живеете 10 минути без смартфона си, Армани ще дари вода за 1 ден на дете в нужда

В тази епоха на вездесъщите смартфони и нашия начин на живот а‘ла „винаги онлайн“ е трудно да поискаш от хората да оставят телефона си дори и за кратък период от време. Но някъде по света има хора, които не само че нямат смартфон, но нямат и вода за пиене.

Като част от проекта на УНИЦЕФ „Кранче“ днес хората се изправят пред предизвикателството да се откажат от нещо, което приемаме за даденост – мобилните си телефони – за да помогнат да се осигури нещо, което в някои части на света е разликата между живота и смъртта. Чиста питейна вода.

f8209bf513cba8f48817
Снимка: Gianelonni блог

Можете ли да оставите настрана смартфона си за 10 минути? Без изобщо да го пипате? Ако да, Джорджо Армани, спонсор на проекта „Кранче“, ще дари пари, за да плати водата за един ден за едно дете в нужда.

„Проектът на  УНИЦЕФ „Кранче“ работи, за да помогне на 768 милиона души по света, които нямат достъп до чиста вода. Тази година можете да помогнете, като предизвикателство е да се откажете за кратко от нещо, което е далеч по-малко жизненоважно от водата – вашия мобилен телефон.

За всеки 10 минути, в които не пипате теледона си, нашият спонсор ще осигури един ден чиста вода за едно дете в нужда.“

Готови ли сте да опитате? Всичко, което трябва да направите, е да използвате телефона си, за да навигирате до проекта „Кранче“ на УНИЦЕФ, и да последвате  инструкциите там, така че да настроите телефона си, и да свършите нещо пoлезно през тези 10 минути. Сайтът има достъп до акселерометъра в телефона, за да „знае“ дали действително сте го оставили на мира през цялото време. Ако телефонът регистрира движение,  той ще ви помоли да го оставите.

Докато чакате, таймер ще показва на дисплея колко време ви остава, заедно с поредица от послания за водата, които да ни накарат да погледнем света от друга гледна точка – нас, които нямаме проблем с достъпа до чиста питейна вода.

3 коментара

  1. Каква ирония само! За снимката на кампанията са използвали именно апарат, който е с най-голяма добавена стойност и има в пъти по-голяма вина за глада и жаждата по света, от който и да е производител на телефони на тази земя

  2. ха-ха. нямам смартфон само служебен телефон който ползвам от понеделник до петък от 9 до 18 часа. не ми е ясно като нямам акселометър ся кво да си купя смартфон ли ?
    май тия си правят пиар на чужд гръб. ако се държиш мъжки и си решил да дадеш нещо – тогава дарявай, а не да ползваш ресурсите на смартфоните като допълнителен сървър. е-хоо май и ние нещо знаем а?

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*