Гана добавя 600 мегавата соларна енергия в националната си електро-мрежа

Някои може и да не знаят къде се намира Гана, но сега ще узнаят, защото страната се прочу с решението си да инвестира мощно в слънчева енергия. Страната обяви плановете си за изграждане на над 600 мегавата фотоволтаични паркове. Нещо повече – фирмите, работещи в Гана – Sustainable Equities Group, International Solar Utilities и PN Solar – възнамеряват да открият завод за соларни панел с годишно производство от около 300 мегавата, за да снабдяват и съседните страни.

solar_panel_SXC_HU
Снимка: sxc.hu

Заводът ще е готов да произвежда соларни панели след около година. За него ще работят около 300 местни работници в етапа на строителството, а след като съоръжението бъде завършено и готово да заработи, то ще осигури целогодишни работни места за 350 местни служители. Един от участниците в проекта – PN Solar – планира да дари част от печалбата си за положителни инициативи в рамките на общността.

Изграждането на самите соларни паркове също ще осигури работни места. Всичките 600 мегавата нови мощности ще бъдат разделени на шест 100-мегаватови соларни парка, като всеки от тях ще струва около 125 000 милиона долара. За изграждането на всеки от тях ще са ангажирани по около 200 души в етапа наизграждането и други 200 работници за поддръжката.

Проектът ще осигури около 28% към настоящия капацитет за електрическо захранване в африканската страна.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*