Великобритания и Китай подписаха меморандум за развитие на чисти технологии

Великобритания и Китай подписаха договор за съвметна изследователска работа на стойност 20 милиона паунда. Проектът е свързан с разработване на нови нисковъглеродни производствени процеси и технологии. Целта му е да подпомогне развитието на нисковъглеродните градове и офшорните възобновяеми източници на енергия.

Съгласно условията на меморандума за разбирателство, подписан в сряда, двете страни ще се ангажират с по 10 млн. паунда през следващите три години. Всяка страна ще бъдат достъпни около 6,6 млн. лири.

contract_SXC_HU

Сделката бе подписана от Националната природонаучна фондация на Китай (NSFC) и Съвета по изследвания в областта на инженеринга и физическите науки съвет на Великобритания (EPSRC). Договорът последва серия от решения за сътрудничество, насочени към ускоряване на разработването на технологии за възобновяема енергия, улавяне и съхранение на въглерод, ново поколение соларни модули, горивни клетки, интелигентни мрежи, както и електрически превозни средства.

Китай бързо се очертава като един от водещите световни центрове на чистите технологии. Страната отдавна се утвърди като най-големият производител на някои технологии за възобновяема енергия, а наскоро обявиха огромни ангажименти за финансиране с цел борба със замърсяването на въздуха и водата.

2 коментара

  1. Целта на проекта е британските евреи да следят изкъсо какви „електрички“ се правят в Китай.

  2. Влезте в официалния сайт на „Keshe foundation“. Разгледайте и четете внимателно. Разработили са и са изпитали вече технологии по горе-споменатите (а и други) теми. 🙂

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*