ЕИБ даде 220 млн. евро заем на Johnson Controls за нови, екологични авто-седалки

Снимка: johnsoncontrols.com

Johnson Controls получи заем в размер на 220 милиона евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за разработването на нови, екологични и по-сигурни автомобилни седалки.

Johnson Controls е сред водещите компании в разработването на автомобилна електроника, измервателни системи за коли, седалки и цялостни системи за сядане. Заемът се предоставя от ЕИБ, за да помогне на Johnson Controls да ивестира в научно-изследователска дейнсот за създаването на по-екологични и по-безопасни автообили седалки.

Снимка: johnsoncontrols.com
Снимка: johnsoncontrols.com

Една от сферите, в които компанията е фокусирана, е намаляването на теглото на седалките с помощта на по-леки материали. По този начин се посетига по-нататъшно намаляване на общото тегло на превозните средства. По-леките превозни средства от своя страна харчат по-малко гориво, а това значи намаляване на вредните емисии. Целта е да се помогне на автомобилните производители да отговарят на все по-строгите екологични стандарти. Въпреки това темата за безопасността играе не по-малко важна роля. Седалките, заедно с други интериорни компоненти за коли, са предназначени да бъдат едновременно и надеждни, а също и произведени по разходно-ефективен начин.

Проектът би трябвало да има принос и за професионалното обучение на подрастващите и младите хора. Част от заема ще се използва за програми за професионално обучение в производствените центрове на компанията в Германия. Около 240 стажанти ще се възползват от тези програми през цялото времетраене на проекта.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*