Ssangyong XLV – 7-местен хибриден SUV под 100 г/км идва през 2015 г.

В рамките на Женевското автомобилно изложение 2014 Ssangyong разкри (още един) концептуален модел на хибриден SUV, след обявяването на e-XIV и на KEV2 съответно през 2012 и 2011 година. Разликата при този модел обаче е, че този път концепцията е сериозна и изглежда много близо до серийно производство.

Корейският производител разкри SUV-а в етап на готовност за производство. Седем-местното возило с дължина 4,43 м ще е готово да се яви на пазара през 2015 г.

Ssangyong_XLV_2014

Конфигурацията за сядане е 2 +2 +2 +1 и предлага голяма гъвкавост със седмата седалка, която може да бъде поставена на втория или третия ред.

Задвижващата му система с дизелов хибрид комбинира 1,6 -литров двигател и 10kW електромотор, захранван от 500Wh литиево-йонна батерия. Емисиите са „значително по-ниски“ от тези на конкурентните модели, твърди компанията, и говори за 10% разлика: 98 г/км при ръчна трансмисия.

Емисиите и удобствата на бъдещия модел ще бъдат основните му оръжия за преборване на конкуренцията от странан а Qashqai и Tiguan, дори и задвижващата система да бъде заменена с по-конвенционална.

Данните за мощността и разхода на гориво обаче останаха неразкрити.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*