Rolls-Royce планира пускане на хибридни коли идните три години

Когато човек си помисли за Rolls-Royce, в глаата му изплуват образи на големи, дванадесет-цилиндрови луксозни лимузини. Но имиджът на Rolls-Royce може да стане малко по-екологичен в идните няколко години, тъй като автомобилният производител наскоро обяви планове за въвеждане на първия си, презареждаем чрез електрическата мрежа хибриден модел.

Rolls-Royce-102EX-00010

В миналото Rolls-Royce никога не се е интересувала от еко-автомобили, тъй като нейните купувачи рядко питат за горвната ефективност и разхода на гориво на купуваите автомобили. Това е причината, поряди която за компанията никога не са били интеерсни алтернативните задвижващи системи. До този момент. С цел да се съобрази с по-строгите регулации на вредните емисии сега Rolls-Royce подготвя „плъг-ин“ хибрид, който ще включва задвижваща система, заимствана от BMW.

През 2011 г. Rolls-Royce представи своята визия за напълно електрическа версия на своя седан Phantom, която бе наречена 102EX. За съжаление купувачите не се зарадваха на ограничения пробег на колата, съчетан и дълъг период на зареждане н батериите. Затова плановете бяха анулирани. Сега Rolls-Royce се надява, че хибриден модел с опция за зареждане от електро-мрежата ще се хареса повече на нейните купувачи.

„Един Rolls-Royce не може да дойде на пазара с какъвто и да е компромис. Както времето за зареждане, така и пробегът не бяха приемливи за нашите купувачи. Но с хибридната технология това вече не е проблем“, заяви шефът на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Отвос.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*