Vestas и MHI получиха последна зелена светлина за съвместното си дружество

Vestas и Mitsubishi Heavy Industries получиха окончателно зелена светлина за своето „офшорно“ съвместно предприятие. Те получиха най-сетне окончателно одобрение от страна на китайските органи по конкуренцията.

Одобрението означава, че вече всички необходми разрешения и одобрения са налице – и от европейските, и от азиатските органи по конкуренцията. Очаква се предприятието да бъде окончателно обособено в началото на второто тримесечие на годината.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Давайки своето собствено съгласие, Европейската комисия заяви, че „предложението за придобиване не би породило опасения за конкуренцията, защото има само минимално припокриване между дейностите, извършвани от двете страни“.

Vestas и MHI обявиха своето съвместно превдприятие през септември 2013 г. То ще бъде с създадено равни дялове от двете фирми.

Датчаните ще прехвърлят в новото предприятие разработването на тяхната V164 8MW турбина от ново поколение, поръчките за V112 3.3MW, съществуващите офшорни договори и около 300 служители.

Японската компания планира да налее в него около 300 милиона евро. Mitsubishi ще инвестира 100 млн. евро в брой в самото начало и още 200 млн. „при достигането на ключови постижения“, свързани с разработването на V164 турбината.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*