Panasonic ще плаща на китайските си служители допълнително заради лошия въздух

Panasonic потвърди, че планира да осигури на персонала си, работещ в китайските градове, финансова премия, която да ги компенсира за ефектите от нарастващия смог в страната.

Решението допълнително ще засили натиска върху китайското правителство за борба с опасните нива на смога, зарадваха се еко-организациите. Проблемът със смога засяга много от най-големите градове  в страната.

china_smog_SXC_HU

Гигантът в електрониката разкри, че заплахата за здравето, известна кат PM 2.5, е накарала компанията да предприеме „специално преразглеждане“ и заплащане на персонала, изпратен в китайските градове.

Подобно на много мултинационални компании Panasonic вече предлага екстра премии на мениджърите, които биват помолени да се преместят в чужбина, но сегашният ход се смята за първият път, кгоато компанията специално обвързва плащанията на премия със смога в Китай.

Компанията отказа да разкрие колко точно ще са премиите за персонала, пратен в Китай, нито колко хора ще могат да се възползват от компенсацията.

Въпреки това тази мярка ще увеличи натиска върху други мултинационални компании за осигуряване на подобно компенсиране на мениджърите, пратени на работа в Китай.

Мярката подчертава и степента, в която икономиката на Китай и нейната способност да привлича и задържа топ-мениджъри, е подкопана от замърсяването на въздуха, засягащо много от градските центрове.

Въпреки усилията на правителството за ограничаване на емисиите, нови данни показват, че само три от общо 74 градове, в които въздухът бива измерван, са покрили държавните стандарти за качество на въздуха през миналата година.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*