Студенти по индустриален дизайн в конкурс за проектиране на здравословна среда

Конкурсът Electrolux Design Lab 2014 за студенти в областта на дизайна от цял свят ще даде награда от 5000 евро на онзи, който най-добре се справи с тазгодишната тема – „Здравословна среда у дома“. Участие в конкурса могат да вземат студенти в областта на дизайна от цял свят.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Своите вдъхновяващи идеи студентите трябва да посветят на бъдещата среда, в която ще можем да се насладим на здравословния начин на живот по забавен, лесен и устойчив начин с помощта на технологиите. Идеите си за уреди, аксесоари и услуги студентите трябва да представят в една от трите основни направления:

  • Кулинарни изживявания,
  • Грижа за материите,
  • Пречистване на въздуха.

Кулинария: готвенето в кухнята може да бъде форма на релаксация и забавление в забързания градски живот, възможност човек да се поспре и да се наслади на момента с всичките си сетива. Кои вдъхновяващи и мотивиращи кулинарни решения за кулинарните преживявания биха могли да подкрепят стремежа ни към по-здравословна храна и към  по-здравословен начин на живот?

Материи: интересът ни да съчетаем естетиката с екологията води до търсенето на нови решения, така че домовете ни да изглеждат добре и да не натоварват околната среда. Възможно ли е да се намерят дизайнерски решения, които да помогнат на различните материи в ежедневието ни да подкрепят стремеа бъм устойчив, здравословен и стилен живот?

Въздух: доброто качество на въздуха не се вижда с просто око, но може да превърне жизнената ни среда в енергизиращо пространство, в „резерват“ на релаксацията и доброто себеусещане. Предизвикателството е да се намери начин пречистването на въздуха да се слува така, че да подобярва качеството на живот в жизнената среда и да отговря на различни специфични нужди.

Срокът за представяне на проекти в конкурса изтича на 6 април (неделя), в 23:59.59 Централноевропейско време.

Наградите са:

  • Първо място – 5 000 евро + 6 месеца платен стаж в глобалния дизайнерски център на Electrolux.
  • Второ място – 3 000 евро
  • Трето място -2 000 евро

Награда на публиката: 1 000 евро

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*