Италианци строят 9,9MW вятърен парк в Сърбия

Kula-wind-farm-Serbia-credit-Energo-Green

Италианският разработчик на проекти за възобновяема енергия Fintel Energia Group си подсигури 14,5 милиона евро финансиране, за да приключи изграждането на нов вятърен парк в Сърбия. Той се нарича „Кула“ и е с мощност 9,9 мегавата.

Съоръжението в провинция Войводина (на снимката) разполага с три 3,3MW турбини. Планира се той да започне функционирането си през декември.

Заемът е осигурен от Erste Bank и е със срок 12 години. Fintel Energia изгражда още един вятърен парк в Сърбия – 6,6MW във Вършац.

2 коментара

  1. Пешо, над 1500 метра височина птици не летят, а въпросния шум се разпространява на ограничено разстояние. При нова система перки, този шум би могъл и да се ограничи или даже елиминира. Друг е въпросът, че човешката алчност е надула до бога, както цените на газа, така и цените на ветрогенераторите. Да се готвят цените на ядреното гориво, за което все по-активно ни убеждават, че и то е на свършване. Единственото спасение е санирането, но и там цените хвърчат, а държавата-мащеха само лъже, че ще даде пари за него. Просто парите (от твоя и моя джоб), които се отпускат за саниране, отиват в банките.

  2. Вятърните паркове вредят на екологията на птиците, създават вреден и много опасен шум инфразвук, който убива.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*