Млада фирма Vukee иска да прави бизнес със споделени коли с… Tesla Model S

Не всеки може да си позволи Tesla Model S, но който веднъж е опитал, остава влюбен в тази кола. Страстта на американците към нея нараства с всеки час и все повече заприличва на някогашната мания към компютрите “Apple”.

Новостартиращата фирма Vukee Car се надява да прави бизнес от това, като предложи услуга за споделени автомобили – не какви да е, а именно Tesla Model S. Фирмата е стартирала проект за набиране на обществено финансиране, за да започне дейността си.

Tesla_Model_S_Signature
Снимка: Wikimedia

Компанията, която има офиси в Германия и САЩ, си е пставила за цел да набере 250 000 долара, за да преложи услугите си в Сан Франциско, Лос Анджелис и Сан Диего, а после и други градове.

С предлагането на Model S в схема за споделени автомобили младата фирма се надява да се гмурне в един пазар, оценяван на стойност 24 милиарда щатски долара само в САЩ.

Компанията заявява, че това ще бъде „най-бързата и най-зелената услуга, достъпна на пазара“. Далли обаче екологията е в основата на новата услуга, или манията – не е сигурно. „Всеки, който не е карал Model S, пропуска много“, казва съоснователят на Vukee Car Мейк Линдберг. И допълва: „Vukee Car прави карането на такава впечатляваща кола достъпно и „по джоба“.

Като оставим настрана необичайния избор ка кола, иначе услугата за споделяне на Vukee работи по подобен начин като другите услуги за споделяне на автомобили в града.Потенциалните наематели се регистрират чрез безплатния приложения за мобилен телефон, като сканират шофьорската си книжка с помощта на приложение за проверка. След това просто намират най-близката кола и правят резервация. След като се е повозил, човек може да оцени състоянието  на колата (отново чрез приложението), да отключи и да потегли. В рамките на услугата могат да се ползват два вида бързи зарядни станции. Самото време на зарежданене се таксува като време на ползване.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*