Audi се готви да да добави хибридни модели в линиите A6, A8 и Q7

Audi, в търсене на алтернативи на конвенционалното задвижване, най-накрая взе решение в каква посока ще се движи – и това се оказаха хибридните системи с презареждане чрез електро-мрежата.

В допълнение към A3 Sportback e-Tron, планиран за по-късно тази година, и плановете за презареждаема хибридна версия на A4, немският автомобилен производител се готви да разработи хибридни варианти на седаните А6 и А8 , както и на своя SUV – Q7.

2014-audi-a3-e-tron-plug-in-hybrid-presentation-berlin

В интервю за индийския Autos Blog, главният ръководител научни изследвания и развитие в Audi д-р Улрих Хакенберг потвърди, че моделите с хибридно задвижване ще са начин за покриване на европейското законодателство за вредните емисии.

Новото Audi Q7, което трябва да излезе следващата година, ще бъде първият от тези нови модели, които ще дойдат на пазара с хибридна задвижваща система. След това се задават и  други модели.

Това решение бележи едно сериозно „отпътуване“ за компанията, която до този момент заемаше доста предпазлива позиция по отношение алтернативното задвижване с хибридни и електрически системи. Говори се, че именно това е една от причините предишният главен директор по научно-изследователската работа Волфганг Дюрхаймер да бъде уволнен от компанията – заради стратегията си за алтернативни задвижващи системи, определяна като „твърде консервативна“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*