Лейди Гага се яви в рокля от употребявани кафе-филтри

За една жена, която носи всякаки одежди – от летяща рокля до парчета месо – роклята от филтри за кафе трябва да изглежда нещо банално. И все пак лейди Гага се яви в такава одежда в телевизионно шоу в четвъртък, гостувайки на Джими Кимел на живо. Тя бе облечена в снежнобяла, сложна разрошени рокля, с широкопола шапка и гигантски обувки. Това е повторно използване, посочи певицата, използвайки анлгоезичния термин, който би трябвало да означава, че вещта се използва без да е търпяла преработка.

lady-gaga-jimmy-kimmel-coffee-filter-5

Изявата скандализира екологично настроените активисти. „Тези филтри от кафе изглеждат ужасно бели, така че освен ако те не са били изпрани и избелени след употребата им, това е всичко друго, но не и повторно използване“, писаха веднага някои от тях.

Появиха се и твърдения, че кафейните филтри всъщност не са „рециклирани“ или „повторно използвани“, а са по-скоро употребени не по предназначението си.

Така или иначе не е лошо, че дори и екстравагантни изпълнители като нея обръщат внимание на екологията, та било то и по такъв „преврате“ начин. Междувременно проявата разпали дебата за различните нюанси на думата рециклиране.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*