Испания получи 120 млн. евро за еко-инвестиции

Европейската инвестиционна банка отпусна 120 милиона евро на Испания чрез местното министерство на земеделието, храните и околната среда. Финансирането е в подкрепа на програмата за защита на бреговете и горите за перода 2013-2016.

euros_SXC_HU

Програмата е насочена към подобряване на опазването на бреговете и горите в Испания. Парите от ЕИБ ще бъдат насочени преди всичко за рехабилитация и опазване на бреговата линия на Испания, придобиването на специализирани самолети за борба с огъня, възстановяване на горите, загубени заради горски пожари.

От ЕИБ разглеждат заема като подкрепа и за икономиката на страната. С програмата ще се насърчи икономическата активност и заетостта в голям брой испански общини, като същевременно ще се помогне за опазването на природните богатства – част от ключовите „активи“ на Испания.

Това е първото заемно споразумение на ЕИБ с испанското земеделско министерство. През 2013 година банката е отпуснала на Испания заеми в размер на 10 656 милиона евро. С това страната става най-големият получател на фондове от ЕИБ за десета поредна година.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*