На 29 март гасим лампите по повод Часът на Земята 2014

На 29 март от 20.30 ч., със символично гасене на осветлението, светът за пореден път ще отбележи Часът на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

earth-hour_SXC_HU

Вече над 40 български общини, заедно с институции и знакови сгради заявиха участие и подкрепа за Часът на Земята, съобщава WWF България. През 2013 г. 103 селища се включиха в отбелязването му с притъмняване на светлини, шествия, състезания и светлинни представления.

Личният ангажимент за опазване на околната среда, местните действия с отговорност към природата са цел на Часът на Земята през 2014 г. „Използвай силата си, за да промениш света“, е призивът на WWF, с който организацията обединява и популяризира хиляди проекти на всички континенти – от спасяването на леопардите в Русия, през опазване на горите и подкрепа за местните общности в Мадагаскар, до събиране на средства за традиционните рибарски общности във Филипините, за да продължат устойчивото потребление на морските ресурси.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*