И Porsche Cayenne ще се сдобие с хибриден брат-близнак

След като представи хибридна версия на Panamera (S e-hybrid), сега Porsche тества хибридна версия на своята „звезда“ сред SUV предложенията – любимия на мнозина Cayenne.

Марката предлага вече доволно много време години хибридни версии на своите седан и SUV -още началото на 2013 г. те въведоха презареждаемата хибридна технология в своя Panamera S e-hybrid.

porsche-cayenne-s-e-hybrid-confirmed-coming-by-end-of-2015-78517-7

Същата хибридна технология ще намерим и в Cayenne S e-hybrid s V6, съчетан с електрически мотор за постигане на комбинирана мощност от 410 к.с. и 35 километра пробег в чисто електрически режим.

Емблематичната кола, синоним на мощност и високо потребление, ще бъде по-зелена и анализаторите прогнозират, че дори може да успее да покрие изискванията на различни страни за осигуряване на еко бонус за собствениците.

Засега данни и цифри относно потрeблението на гориво, горивната ефективност и нивото на вредни емисии не са оповестени от производителя. Надеждата на любопитните пазарни наблюдатели в това да стане по време на автомобилното изложение във Франкфурт, където ще е официалната премиера на хибрида. Иначе плановете на прозиводителя предвиждат колата да стъпи на пътя през 2015 г.

За сравнение обаче анализаторите анпомнят, че данните на Panamera включват 4,4 литра на 100 км. в реални условия, както и 71 грама CО2 на километър.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*