Treeson – изворна вода в бутилка от листа

Водата в пластмасовите бутилки може да донесе облекчение при прекъсване на водоснабдяването, но от екологична гледна точка едва ли може да се нарече благо. Не стига, че фирмите обикновено бутилират вода от водопровода, макар и леко облагородена, ами и добавят проблеми, продавайки заедно с нея пластмасови бутилки, които не се разлагат по естествен начин. В света те вече се натрупаха в огромно количество и никой не си представя какво да правим с този боклук.

treeson-eco-bottle_01

Но има нов вид бутилирана вода, която си пробива път в живота с помощта на обществено финансиране в Kickstarter. Изворната вода “Treeson Spring Water” използва като материал за бутилките растителна суровина, която не съдържа ГМО. Такава опаковка може би ще помогне да се реши проблемът с пластмасовите отпадъци.

Тези бутилки се наричат “бутилки от листа” (Leaf Bottles). Може да се предположи, че названието отразява растителния произход на опаковката, но отчасти и конструкцията им ги прави подобни на листа. След употреба бутилките могат да се свият като суха есенна шума. Това облекчава тяхното обратно транспортиране до производителя.

treeson-eco-bottle_02

Фирмата-производител смята да доставя безплатно водата при условие, че се връщат опаковките. Използваните бутилки след това ще се преработват, ще се използват за производството на нови бутилки и на електричество.

Днес в употреба постепенно се връщат бутилките за многократна употреба, като по-щадящи за околната среда. Все повече хора, които се отнасят отговорно към бъдещето на планетата, предпочитат да използват такива шишета.

Но Treeson все пак отчитат, че пластмасата е по-удобна за ползване и повечето хора продължават да купуват вода в пластмасови бутилки. Новият продукт ще стане зелена алтернатива за тези, които не желаят да се разделят с удобствата. „Бутилките от листа“ ще направят водата екологично чисто решение.

Изворната вода Treeson е от натурален източник в Коста Рика и е допълнително обогатена с полезни вещества и кислород. Транспортирането на водата от Коста Рика в други страни не е рационално, затова фирмата смята да локализира производството там, където ще се продава водата.

Заедно с всяка продадена бутилка вода Treeson обещава да засажда по едно дърво в свой парк. В бъдеще се планира пускането на мобилно приложение, което ще позволи на купувачите да следят дървото (с посочване на GPS координатите), посадено с техните пари.

Тази новина ни бе изпратена от наш читател: Мая Тодорова
Ако искате да видите своя новина в Greentech.bg, изпратете ни кратък текст и снимка на office@greentech.bg

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*