Ученици получават награди за добри еко-идеи от „Зелени Балкани“

Всички ученици у нас могат да получат награди за добри предложения за опазване на дивата природа и опазване на планетата от екологичната организация „Зелени Балкани“. Призове ще се дават за две насоки на грижа към околната среда:

  • Природощадящи практики в класните стаи,
  • Нови и оригинални идеи за опазване на природата в ежедневието.

„Изненадайте ни с нови и оригинални идеи! Има награди за всеки, а за най-изобретателните наградите са най-големи“, призовават от „Зелени Балкани“.

Инициативата е част от проекта „Хора ЗА природата – зелено общество в действие“, реализиран с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

DSCF4401
Христина Клисурова, ветеринарен лекар и член на екипа на Спасителния център при Зелени Балкани

Поканата към учениците бе обявена днес в столичния зоопарк, където „Зелени Балкани“ постави табела с информация за  „специалните обитатели на зоопарка“- ранени животни, лекувани в Спасителния център за диви животни, но останали с трайни увреждания и намерили своя втори дом в зоопарка. „Нашето желание е дивите животни, пострадали и лекувани в спасителния център, да бъдат пуснати отново на свобода сред дивата природа. Но когато това не е възможно, техният дом става Зоологическата градина в София“, разказа Христина Клисурова, ветеринарен лекар и член на екипа на Спасителния център при Зелени Балкани.

„Ако искаш да ядеш мед, трябва да садиш цветя, така ми беше казал един градинар в швейцарското посолство“, сподели посланичката на Конфедерация Швейцария у нас Н. пр. Регина Ешер. „Мисля, че всички ние трябва да помним това“. Въпреки затрудненията с българския език, Ешер говори близо 10 минути с децата в зоопарка за грижите за околната среда.

DSCF4404
Н. пр. Регина Ешер, посланик на Конфедерация Швейцария у нас (в средата) се увери лично, че децата познават доста птици, а от „Зелени Балкани“ раздадоха награди на всяко момче и момиче, назовало птица, живееща у нас

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*