Производителите на соларно оборудване с по-добри перспективи

Изправени пред нарастващо търсене от страна на Китай, европейските компании, произвеждащи оборудване за производството на слънчеви панели, ще се развиват много по-добре от тези, които правят самите соларни системи, съобщи Ройтерс.

Ударът обаче е смекчен от факта, че в същото време значителни правителствени субсидии се отделят в Китай – най-големия в света генератор на парникови газове. Голямата азиатска държава си е поставила за цел да увеличи 20-кратно соларния си капацитет още до 2011 година.

Бумът на китайския пазар и нуждата на все повече соларни производители да подменят остарялото си производствено оборудване ще увеличи продажбите на компании като Meyer Burger, Centrotherm, Roth & Rau и Manz.

Вярваме, че търсенето на соларни системи ще се възстанови и ще има умерен растеж през 2010 година, а по-късно през 2011 г. ще има значителен растеж“, казват анализаторите от Jefferies International Ltd. За разлика от производителите на самите соларни решения, които са изправени пред свирепата конкуреция на азиатските си съперници, тези компании, които създават производствена екипировка, са в много добра стратегическа позиция, анализира Патрик Хъмел от UBS.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*