Жасмин и бугенвилия обвиват сгради в „Градините на Анфа“

edouard-francois-the-gardens-of-anfa-morocco-designboom-01.jpg.662x0_q100_crop-scale

Едуард Франсоа е известен майстор на зелените фасади. Работейки с живи растения, той прави колоритни зелени сгради, при това без всичките високотехнологични подробности, типични за обикновените „живи стени“. Посленият му проект е за зелени сгради, които са по-скоро бели или лилави, според растителността, която се използва. Designboom неотдавна разкри колоритния проект тихомълком:

„Градините на Анфа“ е разработка на комплекс от сгради сис смесено предназначение, който ще бъде завършен в Казабланка, Мароко. Проектът се състои от три жилищни кули в допълнение към нискоетажна офис сграда, заобиколена от допълнителни сгради за настаняване. Централен публичен парк свързва всички постройки схемата, предлагайки широка гама от удобства за своите жители.

edouard-francois-the-gardens-of-anfa-morocco-designboom-02

Голямата площ на парка е дом на четири отделни кули, които са покрити с бял жасмин или многоцветна бугенвилия. По-ниските сгради са подредени по-назад от улицата, контрастиращи с огромния мащаб на четирите високи кули. На нивото на земята са предвидени редове зеленина, включително дървета Вашингтония, засадени на преден план като гъста гора, а зад нея  цветя и други видове ярка  растителност, които добавият цвят, пъстрота ижизненост на мястото.

edouard-francois-the-gardens-of-anfa-morocco-designboom-07

edouard-francois-the-gardens-of-anfa-morocco-designboom-06

edouard-francois-the-gardens-of-anfa-morocco-designboom-05

edouard-francois-the-gardens-of-anfa-morocco-designboom-04

edouard-francois-the-gardens-of-anfa-morocco-designboom-03

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*