Разград отбелязва „Часът на Земята” със светлинно шоу

Снимка: Bioversity International (Creative Commons)

За шести път Община Разград се включва в инициатива „Часът на Земята”, която ще се проведе на 29 март (събота) от 20.30 ч. до 21.30 ч., съобщиха от общинската администрация.

През този един час Градският мажоретен състав към Центъра за работа с деца посвещава на глобалната инициатива своето светлинно шоу. В програмата ще намерят място и изпълнения на възпитаници от класа по поп пеене към ЦРД. По същото време ще бъдат изгасени светлините в сградата на общинската администрация, градските културни институти и художественото осветление на културните паметници.

Снимка: Bioversity International (Creative Commons)
Снимка: Bioversity International (Creative Commons)

По време на „Часът на Земята” хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват, като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

Тази година Община Разград реши да посвети целия месец март на глобалната инициатива. Програмата включва различни изяви, спортни и културни събития – изложби и концерт в СОУ „Хр. Ботев”, инициативи на Клуба на туристите-ветерани „Златна есен” и Общински съвет на „Съюз на пенсионерите 2004” – Разград; организиране на изложба-базар на предмети, изработени от рециклирани материали в ОУ „В. Левски”, съвместна инициатива на ПМГ „Акад. Никола Обрешков” и Регионална библиотека „Проф. Б. Пенев” „Обединени за чиста планета и чист език”, която ще се проведе на 27 март (четвъртък) от 14.00 ч. в отдел „Изкуство” на библиотеката и др.

Община Разград призова всички жители да подкрепят инициативата, като изгасят осветлението в домовете си за един час на 29 март от 20.30 до 21.30 ч. „Нека покажем съпричастност и да демонстрираме нашата гражданска позиция. „Бъди супер герой, използвай силата си!” е символичен жест, чрез който ние, гражданите на Разград, заявяваме категорично, че ни е грижа за бъдещето на нашия общ дом – Земята”, заявяват от общинската администрация.

 

Източник: Разград топ новини

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*