Бургазлии правят часовник от свещи, отброяващ „Часът на Земята“

С нестандартно и атрактивно събитие Бургас ще отбележи тазгодишната световна инициатива на Международната природозащитна организация WWF – „Часът на Земята“.

candles_SXC_HU

На 29 март на площад „Атанас Сиреков“ пред Общината доброволци от младежката организация на БЧК със свещ в ръка ще пресъздадат часовник, отброяващ времето 20.30-21.30ч., в което милиони хора по света ще изгасят осветлението и чрез запалени свещи ще дадат своя принос към действията за преодоляване на климатичните промени. Всички присъстващи на площада също ще бъдат привлечени към еко инициативата, като изобразят външния кръг на циферблата на символичния часовник.

Цялото събитие ще бъде заснето от високо и ще бъде направен клип изобразяващ минутите, през които основните обществени сгради в града остават без светлина. След като е готов, клипът ще се излъчва на електронните табла по ул. „Александровска“.

Организаторите призовават бургазлии да подкрепят световната инициатива „Часът на Земята“ като дойдат и вземат участие в събитието на площада, което е с начален час 20.00, или изгасят осветлението в дома си и запалят свещ в 20.30 ч. Целта е да покажем, че всеки от нас е в състояние да промени света, в който живеем.

Събитието в Бургас се организира от БМЧК, Интеракт Клуб-Бургас, Интеракт Клуб-Приморие и Община Бургас.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*