Какъв е вашият личен ангажимент за „Часът на Земята“?

Какъв е вашият личен ангажимент за „Часът на Земята“ тази година? WWF България призова всички да се включат със самостоятелен принос за опазване на природата и с възможности за включване в многобройни зелени инициативи.

„Важно е, че заедно гасим осветлението, за да покажем неотложната нужда за борба с климатичните промени. Но Часът на Земята е вече много по-мащабен и ефективен. Тази година той обединява и популяризира хиляди местни природозащитни проекти в цял свят – от спасяването на леопардите в Русия до подкрепата за традиционни рибарски общности във Филипините, които не застрашават рибните популации“, обяснява Владимир Иванов от WWF.

Earth-Day-SC

В България имаме шанса да разберем и опазваме дивата природа по много начини. Например като:

  • разберем значението и помогнем за опазването на вековните гори – останали са само 5% в цялата страна;
  • спрем да консумираме продукти от диви есетри – много бързо унищожаваме вид на 200 млн години;
  • снимаме червеногушите гъски, които зимуват в Дуранкулашкото езеро;
  • залесяваме местни видове растителност и др.

Като част от призива си от WWF посочиха и опазванетона плажове без застрояване. „Топ 10 на плажовете по света не са застроени, защо ли?“, питат реторично организаторите.

Всеки, който има идея за самостоятелна еко-инициатива в „Чсът на Земята“, може да регистрира своята идея на уебстраницата за личен принос. Там всеки може да се регистрира и да сподели какъв е неговият личен ангажимент или нужда за опазване на природата и да се включи по този начин в Часът на Земята. Участниците ще бъдат в течение с провеждането на Часът на Земята у нас и по света и ще участва в априлска томбола с 40 награди от WWF.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*