Добрич гаси уличното осветление и фасадите за „Часът на Земята”

В знак на съпричастност към идеята на „Часът на Земята” на световната природозащитна организация WWF в Добрич на 29 март от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изключено фасадното осветление на Дом–паметник „Йордан Йовков”, на храмовете „Света Троица”, „Свети Георги”. Общината ще „дръпне шалтера“ и на част от уличното осветление в тези райони.

С това Добрич се присъединява за пети път към международната инициатива.

thumb3_centur1_bird

„Часът на Земята” e световна  кампания, чиято цел е да привлече вниманието на хората към опазването на природата чрез пестене на ресурси. Гасенето на светлините само по себе си не помага значително за опазването на природата – аргумент, с който скептиците често описват инициативата като безмислена. С едночасовото гасене на лампите обаче всеки участник може да демонстрира личното си отношение към проблема с опазването на природата, която ежедневните ни дейности рушат.

Община Добрич призовава гражданите на 29 март да изгасят осветлението си за 1 час точно в 20.30 часа и по този начин да дадат своя принос в борбата с климатичните промени.

1 коментар

  1. Време е уличното осветление да бъде умно тоест когато минават хора по улиците, само тогава да свети, след тях да гасне ,както в някои европейски страни се прави

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*