БЧК отказва децата от шоколада с мед

Децата да заобичат меда повече от шоколада – водени от тази идея, от Областния съвет на Червения кръст във Варна ще популяризират пчеларството и пчелните продукти със серия от инициативи. Според председателя на структурата Илия Раев организацията има ресурс да повиши не само интереса на хлапетата към меда като към полезно лакомство, но и на възрастните към процеса на производството му, както и към възможностите за препитание.

honey

Мисията медът да победи шоколада не е нито невъзможна, нито пък трудна – това доказва интересът на децата, които вече са се включили в кампанията „Здраве и екология”, убеден е председателят на Областната организация на пчеларите Вячселав Коврайский. Той активно е участвал в занятия за запознаване на 600 малчугани от областта с отглеждането на пчели и производството на мед.

И тъй като проектът завършва доста успешно, от Червенокръстката организация имат амбицията да привлекат средства по различни програми, а обученията да се провеждат във всички училища във Варненско. Същевременно организацията е една от малкото в страната, лицензирани да провеждат курсове по пчеларство, съобщи заместник-председателят на БЧК Варна Юлиян Страшимиров.

За да популяризират медопроизводството и качествата на пчелните продукти, червенокръстците планират да провеждат и ежемесечни базари в двора на институцията на ул. „Братя Шкорпил” във Варна. Представянето на производители от региона ще се случва всеки втори петък на месеца. Началото ще е на 14 април. В базарите ще може да участва всеки от 500-те действащи пчелари във Варненско. Гарант за качеството на предлаганите продукти ще е логото на БЧК, което ще се отпечатва на етикетите.

Източник: Варна топ новини

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*