Магазини и кафенета на летище Саутенд ще се захранват от слънчева система на покрива

Пътниците, пристигащи или заминаващи от лондонското летище Саутенд, ще могат да видят от птичи поглед всичките 496 слънчеви панела, които ще бъдат инсталирани като част от проект за разширяване на терминалите на стойност 10 млн. лири.

Системата ще е най-голямата във Великобритания слънчевата инсталация на летище. Тя инсталирана върху извитите, тунело-подобни покриви на терминала, за да осигури чиста енергия на разнообразие от магазини, кафенета и ресторанти в рамките на летището.

solar-pixabaycom

Очаква се монтажът на панелите да помогне на терминала да постигне Много добър рейтинг по BREEAM – системата за на съвместимостта с околната среда – и да спести около 1000 тона емисии на въглероден диоксид през следващите 20 години.

Генерирането на собствена електроенергия е част от пакет от мерки за опазване на околната среда а лондонското летище Саутенд. Този пакет включва и устойчив дренаж, специално покритие за подобряване на изолацията, богато остъкляване за повече естествено осветление и ескалатори с бавен старт.

Летищата се считат за особено добри места за соларни инсталации, тъй като имат много покривно пространство и голяма дневна консумация на електроенергия. Летище Куала Лумпур е известно с това, че има 19MW слънчева система върху своите терминални покриви, паркинги, сенници и наземно пространство. По същия начин и големите дистрибуторски центрове също се приемат за подходящи места за слънчеви панели – става дума за огромните складове на фирми за мебели, хрнителни стоки и др.


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_1ad0_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/technews/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1924

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*