Портних подкрепи варненските участници в Shell Eco-marathon Европа 2014

Кметът на Варна Иван Портних заяви подкрепата си за студентите от Техническия университет, които са участници в европейската надпревара Shell Eco-marathon 2014. На среща с бъдещите инженери той обяви ангажираността на общината към отбора. Кметът пожела на младежите да представят достойно града и университета си на престижната международна надпревара.

Varna media event_3

„Студентите от ТУ – Варна в Shell Eco-marathon Европа са носили гордост на града през годините на своето участие в Shell Eco-marathon. Тяхната нестихваща амбиция да покоряват нови върхове в международни изяви като Shell Eco-marathon  ми дава основание да смятам, че бъдещите иноватори на България и света изграждат своите знания и практически умения с внимание към някои от най-съществените глобални проблеми днес, каквито са недостигът на енергия и нуждата от намиране на устойчиви решения за транспорта в градска среда. Пожелавам успех на момчетата в едно толкова сериозно начинание и с нетърпение ще очакваме тяхното победоносно завръщане от финалите в Ротердам“, заяви Иван Портних.

Екипът на Технически университет – Варна в Shell Eco-marathon 2014  ще се конкурира с над 224 отбора от цяла Европа в търсене на ефективни и екологично ориентирани транспортни решения. За целта те полагат последователни усилия за подобреняване на конструкцията на електромобила си, така че той да се придвижва с по-нисък разход на енергия, каквито са изискванията на състезанието.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*