Спортните екипи на Англия за Световната купа ще са изработени от рециклирани бутилки

Представянето на Англия на Световната купа безспорно е обект на постоянен дебат на Острова, но ангажираността на спортистите към околната среда със сигурност ще бъде показана тази година в Бразилия – под формата на нови, „зелени“  екипи.

Nike представи новите спортни екипи на Стивън Джерард, Уейн Рууни  и Джо Харт, които те ще носят в срещите си срещу Италия, Уругвай и Коста Рика в груповата фаза на Световното първенство по футбол.

5967370-large

Белите и червените комплекти са изработени от рециклирани пластмасови бутилки: шортите са от 100% рециклиран полиестер, 96% на сто е рециклираният полиестер във фланелките, а 78% е неговото съдържание в чорапите.

Nike разработва високотехнологични футболни комплекти, изработени от рециклирани материали, от доста време, но сега за първи път зелените материли те ще бъдат показани от „манекени“ от национален отбор. Nike изчислява, че средно 18 пластмасови бутилки се използват за всеки пълен комплект.

Фирмата упорито подчертава използването на рециклирана пластмаса в продуктите си и от 2010 г. насам. Компанията твърди, че това е спестило на планетета почти два милиарда бутилки.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*