Откриха новата пречиствателна станция за отапдъчни води в Пирдоп

„Добра технология, добро изпълнение, добър резултат“. Това каза министърът на околната среда и водите Искра Михайлова по време на откриването на новата Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) на гр. Пирдоп.

Министърът, заедно с кмета на общината Цанко Цанов и заместник – областния управител на Софийска област София Торолова, официално дадоха старт на работата на пречиствателното съоръжение.

1396363342

Министър Михайлова отбеляза, че проектите по ОПОС са изпълними, реализируеми и подобряват качеството на живот на българските граждани. Тя поздрави изпълнителите за  успешната реализация на проекта и подчерта, че ПСОВ гарантира на 9 хил. жители качествено пречистване на водите и подобряване състоянието на околната среда. „С това съоръжение, построените пречиствателни станции,  финансирани по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г. “ станаха 10. В изпълнение остават над 50, допълни министър Михайлова.

Кметът на Пирдоп благодари на екипа на общината, на  МОСВ и на изпълнителите за приключването  на проекта и подчерта социално-икономическите и екологични ползи от него.

Пречиствателната станция е част от Интегрирания воден проект на град Пирдоп, който се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“. Общата стойност на проекта е 44,2 млн. лв. С неговото реализиране ще се увеличат възможностите за инвестиции в района. Новоизградената инфраструктура ще стимулира развитието на региона и общината като привлекателно място за туризъм.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*