Перилен препарат заменя палмовото масло с водораслово

Течен перилен препарат ще бъде първият от серия от продукти, които използват масло от водорасли в опит да се намали потреблението на спорното палмово масло.

Ecover е разработила този първи перилен гел, който използва масло от алги като алтернатива на палмовото масло. Неговото търсене все повече се сочи като причина за застрашителното намаляванена дъждовните гори загубата на местообитания, които са от решаващо значение.

algae

Маслата от водорасли вече на доста места по света се тестват като алтернативно транспортно гориво, включително и в авиацията. Някои авиокомпании като Qantas и Lufthansa вече планират „индустриално“ приложение на водорасловите горива.

Оперилният гел, който би трябвало да стане достъпен през август, ще бъде първият от редица редица продукти, за които Ecover казва, ще помогнат за намаляване на зависимостта от палмовото масло чрез замяната му с иновативни нови натурални масла, произведени от водорасли.

Компанията вече е заменила палмовото масло, използвано във вещества за обработка на повърхости, с масла с европейски произход като например от рапица или със сертифицирано палмово масло, добивано по устойчив начин. Но дори и устойчивото и сертифицирано палмово масло е критикувано от някои екологични групи, които твърдят, че палмовото масло продължава да увеличава обезлесяването по цял свят, което води до увеличаване на емисиите на парникови емисии и загубите на местообитания.

Ecover казва, че използването на масло от водорасли вместо палмово масло защитава биологичното разнообразие и, тъй като се произвежда на местно ниво, води до по-ниски емисии на CO2 и подобряване на прозрачността на веригата за доставки.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*