Германия търси докторант по устойчиво градско и регионално развитие

С конкурс Германия търси докторант по устойчиво градско и регионално развитие. Крайният срок за кандидатстване е 15 септември 2014 г.

Конкурсът е предназначен за носители на магистърска степен по териториално планиране и развитие (включително градско и регионално планиране, градско възстановяване, ландшафтно устройство, планиране на трафика), география, икономика, или науките за околната среда.

Осигурява се месечна стипендия, двупосочен самолетен билет, средства за академичната програма, научни изследвания, свързани с разходите.

scientist

Не е задължително владеенето на немски език.

Докторантската програма ще се провежда при DLGS – Dresden Leibniz Graduate School. Темата е формулирана като „Градска и регионална устойчивост – управление на промяната за устойчиво градско и регионално развитие“.

Времетраенето на програмата е до три години.

Докторантите ще изследват нови концепции за управление на промените в областта на устойчивото градско и регионално развитие. Подробно описание на линии на научните изследвания и темите могат да бъдат намерени тук.

Програмата касае всички млади специалисти, завършили магистръска степен в областите градско и регионално планиране, градско възстановяване, ландшафтно устройство, планиране на трафика, география, икономика или науки за околната среда. Не трябва да са минали повече от четири години от завършването на магистърско ниво.

Като цяло първата година на програмата е посветена на интензивен курс на работа и разрабтване на докторската теза проекта. Втората година е посветена на емпирична работа, включително работа на терен. В третата година основна цел е успешното завършване на докторската дисертация. В отделни случаи тази обща схема може да варира в зависимост от специфичните нужди на кандидата.

Повече информация може да се намери на страницата на DLGS.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*