BT пуска безплатен онлайн инструмент за обучение по пестене на енергия

lamp-235632_300Телекомуникационният гигант BT разшири своята програма „По-добро бъдеще“, като пусна нов инструмент за обучение, целящ да помогне на бизнеса да дефинира възможностите за пестене на енергия. Инструментът е уеб-базиран и е безплатен. Той трябва да помогне на потребителите да идентифицират областите, в които могат да намалят своя въглероден отпечатък -както у дома, така и на работното място.

Краткият интерактивен курс на обучение, с който започва програмата, първоначално е бил разработен за персонала на BT. Вчера обаче компанията обяви, че го прави свободно достъпен за обществеността като част от своята програма за по-добро бъдеще.

Програмата приканва участниците да идентифицират възможностите за намаляване на въглеродните си емисии, като изчислява и размера на икономиите, които потребителите могат да постигнат чрез относително прости мерки като например изключване на неизползваните компютри, изключване на осветлението, или пък по-честото използване на обществения транспорт.

„В момент, в който всички ние търсим начини да намалим потреблението на енергия, този удобен онлайн инструмент предлага бърз и лесен начин да се види как някои простички промени наистина могат да донесат голям резултат“, заяви Ричард Тарботън, директор на направлението по енергетиката и околната среда в BT. „Инструментът беше използван от служителите на BT миналата година, за да се повиши осведомеността им за най-лесните начини за пестене на енергия – както у дома, така и на работното място. Инструментът се оказа изключително популярен. Затова ние решихме да го споделим с всички“.

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*