„Новите идват“ – лепенки обявяват идването на новите чешки тролеи във Варна

Общественият транспорт е един от начините да се придвижваме в големия град така, че да причиняваме по-малко замърсяване, а когато той е електрифициран, това е още по-екологично. Затова си заслужава фанфарите всяко подобрение на електрическия градски транспорт.

Във Варна предстои тръгването на нови тролейбуси. Лепенки с надпис „Новите идват!”  уведомяват варненци за следващата транспортна придобивка за града. Мобилната реклама е факт от няколко дни и анонсира пристигането на 30-те нови тролея, които ще попълнят автопарка на общинския превозвач.

picture_855

Варна получи новите возила на стойност около 28 милиона лева по проект за екологичен градски транспорт, финансиран от оперативната програма „Околна среда” и изпълняван от четири български града. Първият нов тролей модел Шкода 26 ТР Соларис трябва да пристигне в морската столица на 3-ти май, а останалите по график до края на годината. Старите тролейбуси ще бъдат спирани поетапно от движение.

Производител на превозните средства е чешката фирма „Шкода Електрик“ , която дава гаранция 37 месеца или 210 000 км. Те ще бъдат с климатици и освен на ток ще могат да се движат и с двигател с вътрешно горене. Както вече стана ясно, новите тролеи и автобусите, които вече возят варненци, са с еднакви цветове – синьо-бели.

 

Източник: Варна топ новини

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*