LG ще инвестира $18 млрд. в еко-бизнес

Южнокорейският гигант LG Group ще инвестира около 20 трилиона вона, което прави към 17,90 милиарда долара, за да развие екологичен бизнес в периода до 2020 година, както и да намали вредните си емисии с 40% спрямо нивата от 2009 г., предаде Ройтерс.

Групата е петият най-голям производител в Южна Корея и се състои от звената LG Electronics, LG Display и LG Chem. Мега-предприятието ще раздели крупната инвестиция на две направления – едно за научно-изследователска дейност и едно за въвеждане на нови решения с цел намаляване на емисиите на парникови газове с 50 милиона кубически тона до 2020 г.

Компанията има твърдо намерение да разшири производството си на енергийно ефективни продукти, както и да развие бизнес, свързан с възобноваеми източници на енергия, като например горивни клетки, презареждаеми батерии за електрически автомобили и др. Амбицията на компанията е до 2020 година този вид бизнес да формира 10% от общия обем приходи.

Южна Корея е четвъртата по големина икономика в Азия и е силно зависима от вноса на петрол и газ. Страната си постави за цел да намали вредните емисии до 2020 година с цели 30 процента.

Правителството обяви през юли миналата година, че в рамките на идните 5 години ще инвестира 107 трилиона вона, което е 2% от годишния БВП, в индустрии, свързани с опазване на околната среда.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*