Тормозени в цирк, осъдени на смърт в Белгия: два тигъра получиха убежище във Великобритания

tiger_003След историята с убития в зоопарк жираф и последвалите го 4 тигърчета още един потресаващ случай на отношение към животните разкри лицемерието на Европа. В тази история става дума за за две бедни тигъра, които са били зле третирани в пътуващ немски цирк, бродил из цяла Европа: един 18-годишен мъжки на име Танго, звездата на темевизионна реклама с тигър, и 8-годишна женска на име Джулия. Властите в Белгия  иззели тигрите от немската циркова група – уж с цел да ги защитят – но те след дълго фи осъдили на ранна смърт.

След скъпоструваща кампания организацият Woodside Wildlife и паркът Факънри в Линкълншир, Великобритания, са убедили белгийските власти да им предадат попечителството над тигрите, така че да се избегне смъртната присъда. Това е почти като получаването на политическо убежище – само че за тигри. Изглежда търсенето на спасение в чужда държава за избягване на смъртната присъда вече не е проблем само на човеците.

tiger_001През последните 6 месеца  убежището за животни от дивата природа се е готвило за пристигането на тигрите, съобщиха от природозащитната организация. Това включва обучение на персонала и изграждане на дом за тигрите.

Освен това Woodside събира дарения, а според собствената им разбивка на разходите изглежда, че спасяването на тигрите им струва около четвърт милион паунда.

1 коментар

  1. zasto osajdat tigrite na smart a ne horata koito sa gi tormozeli nqma spravedlivost

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*